Požar v Novi Štifti

Opis dogodka ob prijavi:
Ob 16.13 je iz zaenkrat neznanega vzroka zagorelo leseno gospodarsko poslopje v Novi Štifti, Zgornji Dol 96, občina Gornji grad. Ogenj je ogrožal še leseno drvarnico, stanovanjsko hišo in bližnji gozd.

Aktivirana so bila PGD Gornji Grad, PGD Bočna in PGD Nova Štifta. Po prihodu na kraj je bil požar že popolnoma razvit zato je vodja intervencije zaprosil za proženje ostalih društev iz zveze za pomoč pri dovozu vode, saj je bilo potrebno napeljati dolg vod do reke Drete. Aktivirana so bila društva PGD Ljubno ob Savinji, PGD Radmirje, PGD Okonina, PGD Pobrežje ob Savinji, PGD Grušovlje in PGD Šmartno ob Dreti.

Končno poročilo po požaru:
Po končani intervenciji je bilo ostrešje hleva tako močno poškodovano, da sem odredil rušenje le tega.Lesena konstrukcija drugega objekta, ki je bil v požaru pa je pogorela že sama.Na stanovanjski hiši pa je pogorel nadstrešek v izmeri 2 krat 4 metre kateri je služil kot streha nad kurilnico.
na sami hiši pa je zgorelo okno in del ostrešja, ki gleda preko zidu.V gozdu je zgorelo približno 20 kvadratnih metrov grmičevja in ožgalo nekaj smrek.

Dodaj odgovor