Požar Jakobci

V torek 3.8.2010 ob 18:45 je udar strele zanetil požar na gospodarskem poslopju pri družini Fale za domom starejših občanov. Aktivirani smo bili gasilci PGD Gornji Grad, PGD Bočna, PGD Nova Štifta, PGD, Radmirje, PGD Okonina, PGD Ljubno ob Savinji, PGD Šmartno ob Dreti in PGD Mozirje.

PGD Gornji Grad je z GVC 24/50 takoj začel varovati hišo, ostali gasilci pa so začeli napeljevali verižni vod, po prihodu ostalih društev so skupaj dokončali vod in poleg položili dodaten vod. Takoj po tem pa se je začelo gašenje gospodarskega objekta. Klicu na pomoč se je takoj odzval tudi lokalni lastnik gradbene mehanizacije, ki je prišel za bagrom in začel podirati streho, saj je bila pod njo večja količina goreče in tleče suhe krme. Kmalu pa je na pomoč prišel tudi lastnik bagra s posegnimi kleščami, ki je to seno pobiral iz gospodarskega poslopja. Kmalu pa so prišli tudi traktoristi, ki so ožgano in mokro seno vozili stran. Pri iskanju tlečih mest nam je zelo pomagala termokamera društva PGD Mozirje.

Ko se je večina ožgane konstrukcije podrla in seno umaknilo so intervencijo zaključili okoli druge ure zjutraj. Na kraju požara je ostala požarna straža, ki pa je imela kar nekaj dela. Vse do zore sta se namreč ponekod les in seno ponovno vžigala. Požarno stražo so zaključili okoli osme ure zjutraj, ko so prispeli ostali gasilci pospravljat opremo.

Dodaj odgovor