[INTERVENCIJA]🚒 Neurje [22.6.2019]

V soboto, 22.6.2019, smo imeli polne roke dela.

Ob 11.52 smo opazili da je občanu poplavilo kletne prostore. Zaradi intenzivnih padavin smo morali tu posredovati kar 2x. Sprva smo pri črpanju vode sodelovali trije gasilci, drugič pa je na pomoč odšel samo en gasilec.

Ob 13.32 smo bili obveščeni o vdoru vode v vikend. Na kraj smo izvozili štirje gasilci z GVV-1, v pripravljenosti pa nas je v gasilskem domu ostalo šest gasilcev, na pomoč pa je tudi odhitelo društvo PGD Nova Štifta z devetimi gasilci. Na kraju smo opazili da bomo potrebovali gradbeno mehanizacijo, saj je voda zabila prepust in začela teči po cesti v vikend. Z bagrom smo odkopali nanose in sprostili pot, da je voda normalno odtekala po strugi naprej.

Ob 13.38 smo bili obveščeni o zalitju kleti. Na kraj so odšli gasilci iz PGD Nova Štifta, ki so vodo izčrpali. Sodelovalo je šest gasilcev.

Ob 13.40 je občan javil da teče voda čez cesto in da je promet rahlo oviran. Z petimi gasilci smo z GVM-1 odšli preverit kakšno je stanje. Ko smo prišli na kraj je voda že tekla po strugi, zato smo zasukali in se vrnili v gasilski dom.

Ob 14.23 pa smo prejeli poziv o udaru strele v hlev. Na kraj smo ob 14.25 prvo izvozili štirje gasilci z GV-V1, ob 14.27 smo z GVC 25/50 odšli štirje gasilci in ob 14.31 pa nas je odšlo z GVM-1 pet gasilcev. Ko smo prišli na kraj posredovanje ni bilo potrebno saj je strela udarila v drevo zraven hleva. Občan nam je povedal da se je smodilo pod gumi od avta in da mu je strela pokvarila puhalnik za seno. Zaradi preventive smo s termo kameri pregledali hlev in s tem preverili ali so kje morebitna žarišča. Na intervenciji smo sodelovali društva PGD Gornji Grad, PGD Nova Štifta in PGD Bočna. V dom smo se vrnili okoli 15.30.

Zaključek intervencij ob 16.00.

Dodaj odgovor