Intervencije

Zaradi udara strele je 10.8.2013 okrog 2.33 ure zagorelo na zahodnem pobočju Velikega Rogatca v občini Luče. Gasilci PGD Luče so pregledali požarišče in ugotovili, da je zagorelo v pretežno iglastem gozdu na površini ca. 1ha na izjemno težko dostopnem visokogorskem terenu, kjer je mogoče le gašenje s pomočjo helikopterja

V nedeljo, 11.8.2013, ob 12:20 so odšli 3 člani na preventivni ogled požara z Gornjegrajske strani. Zaradi zapornic do kraja niso prišli in so odšli proti Lučam, kjer pa so nas ob 13:30 aktivirani za prevoz vode na požarišče s cisterno. Na kraj sta odšla še dva člana z GVC24/50. Ob prihodu s kombijem so nas razporedili na polnjenje cistern s hidranta. GVC pa je počakala na zbirnem mestu in kasneje po razporedu odpeljala na kraj. Opravili smo 3 prevoze in smo zaradi večera morali zaključiti.

V ponedeljek, 12.8.2013, ob 7:05 smo bili ponovno aktivirani za prevoz vode. Na kraj so odšli 3 gasilci z GVC. Zaradi potrebe po gasilcih so nas ob 9:34 ponovno aktivirali in na kraj so odšli še 3 gasilci s kombijem. Popoldne se je ekipa za gašenje zaradi utrujenosti zamenjala in na požarišče je odšlo 7 gasilcev. Žal se je eden od gasilcev pri sestopu poškodoval in je potreboval zdravniško oskrbo. Gašenje je bilo nekaj po 20. uri zaključeno, zaradi mračenja in še večje nevarnosti za poškodbe. Sodelovalo pa je 11 društev iz GZ Zgornje Savinjske doline, ostala društva pa so skrbela za požarno varnost na območju, kjer gasilskih enot ni bilo. Kasneje so ta društva vršila požarno stražo čez noč.

V torek, 13.8.2013, ob 7:20 smo bili ponovno aktivirani za pomoč pri gašenju. Na kraj je izvozila GVC z 2 članoma.

Slike si lahko ogledate v galeriji.

Poplave 5.11.2012 so prizadele tudi našo občino. Aktivirana smo bila vsa tri društva v občini in štab civilne zaščite. Žal še nimamo podatkov koliko gasilcev je bilo na terenu in tudi kje vse smo posredovali. Ko bomo imeli informacije jih objavimo. 
Če imate kakšno sliko, pa nam jo prosimo pošljite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
V četrtek, dne 2.2.2012 okoli polšeste zjutraj, samo prejeli poziv zaradi požara v stanovanjski hiši v Bočni. Na kraj sta izvozila dva gasilca. Zagorelo je v kurilnici, kjer se je vnela montažna stena ob peči. Domneven razlog za požar je pregretje peči. Požar so gasilci PGD Bočna in naša dva operatica uspešno pogasili.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information